Email: :Heslo 
Zapomenuté heslo?
titulni fotografie
Domů Fórum Galerie Komentáře Statistika Farmvideo Návštěvní kniha Odkazy Pravidla Ke stažení OLD Eshop

Zobrazit kategorie  Zobrazit fotografy  Zobrazit galerie  Zpravodajství  Novinky  
dodobr   28.12.2007 11:02:11
vysvetli my niesto aky to je mléčny stav rastlin????????,
dik smile smile smile
kamill   28.12.2007 11:36:46
Docela by mně zajimalo kam se to vešlo víc jestli do jumba nebo do ančy?smile
OŤAS   28.12.2007 12:08:29
To dodobr, vysvětlení je docela jednoduché. Vezmeš zrno z jakékoliv rostliny a zmáčkneš ho mezi nehty a když je tak měkké že z něho vytéká jakoby mléko, je to mléčná zralost(to většinou bývá porost ještě dost zelený) a když už žloutne a prakticky dozrává, tak je zrnko ještě měkké , ale už v něm není štáva(konzistence je taková vosková) a proto se říká "vosková zralost"a konečně plná zralost je že je zrníčko tvrdé a dá se jen překousnout, ale to určitě už víšsmile
vsvarc   28.12.2007 12:16:14
ještě bych dodal že u ječmene je to období 73-77 BBCH a rozdělujeme ho na :
73 - časná mléčná zralost,
74-76 střední mléčná zralost: všechna zrna dosáhla své konečné velikosti, obsah zrn mléčný, zrna ještě zelená
77-pozdní mléčná zralost

potom zrno přechází, jak už zmínil OŤAS, do "časné těstovité (vozkovité) zralosti" (83 BBCH)
smile
Zetor   28.12.2007 12:43:40
to kamill: víc se toho vejde do Jumbasmile
Tomáš K   28.12.2007 15:21:54
jeste by sem doplnil pro kompletni zrani, ze po voskove zralosti je jeste tzv. zluta zralost kdy uz jsou obilky pruzne az pevne (BBCH 87) , ale tady uz to z hlediska GPS nema vetsi vyznam. smile
farmweb@atlas.cz
© Martin Rosta 2005-2024
czdeenlogo
Tento server je housován v Datacentru Moravia
Script vykonan za: 0.0065639019012451.s